Η Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, voice-over artist και founder του Art Podcast – πλατφόρμα podcasts με συνεντεύξεις και κείμενα για τον χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και του Θεάματος.

Στην τηλεόραση έχει παρουσιάσει τις ψυχαγωγικές εκπομπές “Tempo Club”, “Star System” &  “Πρωινός Καφές”, την πολιτιστική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης “View Master”, την εκπομπή υγείας “Se Forma” και απογευματινά Δελτία Ειδήσεων στο Star.

Στο ραδιόφωνο η παρουσία της είναι αδιάλειπτη για 26 χρόνια σε μουσικά ραδιόφωνα μεγάλης ακροαματικότητας, με ζώνες ραδιοφωνικές πρώτες σε ποσοστά. Τα ραδιόφωνα στα οποία έχει εργαστεί είναι Radio Gold, 88.3 Village FM, Λάμψη 92.3, Δρόμος 89.8, Sfera 102.2 & Μουσικός 98.6, ενώ από τον Μάρτιο του 2023 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ρυθμού 94,9 παρουσιάζοντας εκπομπή κάθε Σάββατο και βάζοντας την υπογραφή της στο μουσικό project «Πέφτει η Νύχτα με…Ρυθμό» που ενώνει καλλιτέχνες (τηλεοπτικά προβάλλεται στον ΑΝΤ1)

Στον Sfera και τον Μουσικό υπήρξε και Διευθύντρια Επικοινωνίας Ραδιοφώνων, καθώς και Υπεύθυνη επί σειρά ετών του δημοφιλούς project “Εβδομάδα Ελληνικής Μουσικής” στον Sfera 102.2.

Σε όλα τα παραπάνω ραδιόφωνα υπήρξε η γυναικεία φωνή σημάτων ραδιοφώνου.

Κατά διαστήματα διδάσκει Ραδιόφωνο σε Ιδιωτικές Σχολές Δημοσιογραφίας.

Ως μέλος του Σωματείου Ερμηνευτών Διαφημιστικών Κειμένων η φωνή της “ντύνει” μεγάλα project σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και Digital, ντοκιμαντέρ κ.ά. καθώς και spots μεγάλων brands.

Από το 2006 έως και σήμερα είναι η Γυναικεία Φωνή του Προγράμματος (trailers) της τηλεόρασης του Star.

Στη διαφημιστική αγορά εργάζεται και ως κειμενογράφος.

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου είναι η δημιουργός του artpodcast.gr – από τις πρώτες πλατφόρμες podcast (ραδιόφωνο on demand) στην Ελλάδα – παρουσιάζοντας προσωπικότητες του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών σε δικές της ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και σε κείμενα.

Art Podcast | Podcast Series

Άκου την Τέχνη

Back to top