Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Κώστας Καζάκος

Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Κώστας Καζάκος

Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Κώστας Καζάκος 1280 720 Art Podcast

1935 σαν σήμερα…

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας ο Κώστας Καζάκος, ο σημαντικός ηθοποιός που με τις ερμηνείες του σφράγισε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είναι γνωστό πως ήθελε να γίνει φιλόλογος, αλλά λόγω των αριστερών φρονημάτων του δεν κατάφερε «να μπει» στη Φιλοσοφική. Ο Κάρολος Κουν ήταν αυτός που εκτίμησε το ταλέντο του Κώστα Καζάκου όταν ακόμη ήταν σπουδαστής της Δραματικής Σχολής και αφού ήδη είχε φοιτήσει στην κινηματογραφική σχολή Σταυράκου.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1957 στην παράσταση «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπρεχτ και στην πορεία του έπαιξε σε πολλές και σημαντικές παραστάσεις όπως «Η Αυλή των Χρωμάτων», «Ψηλά από τη Γέφυρα», «Λοκαντιέρα», «Νεκροί χωρίς τάφο», «Γυάλινος Κόσμος», καθώς και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Το σινεμά το αγάπησε πολύ και αυτό εκείνον…το «Κονσέρτο για Πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου έφερε τον έρωτα του με την Τζένη Καρέζη – το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι και το 1992 που τους χώρισε ο θάνατος της μεγάλης του αγάπης. Γιος του είναι ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος. Ο επόμενος γάμος του Κώστα Καζάκου ήταν με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια (1997) και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά.

Με την Τζένη Καρέζη ως θιασάρχες έζησαν την επιτυχία στα έργα «Θεοδώρα η Μεγάλη» και το θρυλικό «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Ο τελευταίος τηλεοπτικός πρωταγωνιστικός ρόλος για τον Κώστα Καζάκο ήταν στην καθημερινή σειρά «Βέρα στο Δεξί».

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2022.


Back to top