Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Δημήτρης Μητροπάνος

Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Δημήτρης Μητροπάνος

Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Δημήτρης Μητροπάνος 1280 720 Art Podcast

1948 σαν σήμερα…

Γεννήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος…η σπουδαία φωνή που με μια πορεία στο ελληνικό τραγούδι 40 χρόνων άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή μας. Άλλωστε και ο ίδιος τόνιζε πάντα πως με την ψυχή του τραγουδάει:

Λάθος όταν τραγουδάς είναι να μη νιώθεις, όχι να μην είναι σωστή μια νότα. Το ένα διορθώνεται, το άλλο όχι. Εγώ έχω μάθει να τραγουδάω άναρχα, δηλαδή μ’ αρέσει να τραγουδώ έτσι – Lifo, 2011.

Τραγουδιστής από τα χρόνια του σχολείου ακόμη…στην πορεία του με τον κάθε δημιουργό που συνάντησε έγραψαν μαζί το δικό τους ξεχωριστό κομμάτι ιστορίας της ελληνικής μουσικής: Δήμος Μούτσης, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Τάκης Μουσαφίρης, Μάριος Τόκας, Απόστολος Καλδάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Σπανός, Λίνα Νικολακοπούλου, Θάνος Μικρούτσικος, Στέφανος Κορκολής, Σταμάτης Κραουνάκης – με τον οποίο ηχογράφησαν και τον τελευταίο του δίσκο «Εδώ είμαστε».

Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» στις 17 Απριλίου του 2012 με όλους εμάς να έχουμε στα μάτια μας το ζεϊμπέκικο με την «Ρόζα» στο κατάμεστο Ηρώδειο στην «επετειακή του συναυλία»…Κι αν ψάξουμε να βρούμε ποιοι μπορεί να είναι οι τίτλοι των αγαπημένων μας τραγουδιών με τη φωνή του, τότε «Τα Λαδάδικα», το «Αλίμονο», οι «Θάλασσες», τα «Καλοκαίρια και Χειμώνες», ο «Χιονάνθρωπος» θα συναντιούνται με «Όταν έχω εσένα», «Έρωτας Αρχάγγελος», «Θες», «Αν είσαι πλάι μου», «Πάντα γελαστοί», «Πες μου πού πουλάν καρδιές» και με τόσα άλλα…


Back to top