Art Living: Ζανέλ

Art Living: Ζανέλ

Art Living: Ζανέλ 1280 720 Art Podcast
Γράφει η Ζανέλ (τραγουδίστρια).

Συνδεθείτε μαζί της στο Instagram και στο Facebook.


Τι σου είναι όμως η μουσική;

 

Εκείνο το μικρό κοριτσάκι που κάθε πρωί βάδιζε προς το σχολείο, μου έφερε μια νοσταλγία απόψε.

Δύο τετράγωνα παρακάτω, μη φανταστείς, μα όλη η γειτονιά άκουγε μια μικρή τσαπερδόνα να τραγουδά, να μουρμουρίζει μελωδίες, να σφυρίζει το τραγούδι που έμαθε το πρωί στο σχολείο.

Τι όμορφες που είναι οι μνήμες. Πόση αθωότητα κρύβουν οι στιγμές που αναπολεί κανείς το μικρό παιδί που κρύβει μέσα του. Μα είμαι σίγουρη πως, ακόμη και τώρα που μεγάλωσε, αν κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη, με την ίδια λαχτάρα θα τραγουδήσει τα ίδια τραγούδια που έλεγε μικρή.

Τι σου είναι όμως η μουσική ε; Ολόφωτο αστέρι στον ουρανό, ακόμη κι όταν εκείνος είναι γεμάτος από σύννεφα. Εκείνο το άστρο πάντα σταθερό, φωτεινό, αμετακίνητο. Σαν να περιμένει κάποιος να του πει «αβάντι, Μαέστρο»!

Και το κορίτσι μεγάλωσε και έγινε ολόκληρη γυναίκα. Ήρθε να μου δώσει δύο τριαντάφυλλα για τη γιορτή της μητέρας και μου σιγοτραγουδούσε εκείνο το τραγουδάκι που αγαπούσε τόσο όταν ήταν μικρούλα. Άσ’ τα τα μαλλάκια σου, ανακατωμένα…

Και ένα ακόμη, της φώναξα… Άσ’ το το χεράκι σου, να σου το κρατώ! Και αγκαλιαστήκαμε τρυφερά.
Τι διαμάντια κουβαλά η ελληνική δισκογραφία. Αμέτρητα, φτάνει κανείς να θέλει να τα ανακαλύψει. Τη μουσική την ανακαλύπτεις με την ίδια διαδικασία που ανακαλύπτεις τι κρύβεις μέσα σου. Όταν γίνει αυτή η αποκάλυψη, η μαγεία ξεκινά το ταξίδι της και τα συναισθήματα σκορπίζουν λίγη από την ονειρόσκονή τους.

Back to top