Σαν Σήμερα: Γεννιέται η Έλενα Ναθαναήλ

Σαν Σήμερα: Γεννιέται η Έλενα Ναθαναήλ

Σαν Σήμερα: Γεννιέται η Έλενα Ναθαναήλ 1280 720 Art Podcast

1947 σαν σήμερα…

Γεννήθηκε μία από τις ωραιότερες και πιο ξεχωριστές παρουσίες στην Τέχνη της Υποκριτικής στην Ελλάδα, η Έλενα Ναθαναήλ. Μέλος μιας εύπορης οικογένειας της πρωτεύουσας, τελείωσε το Λύκειο Τεχνών της Ρώμης σπουδάζοντας ζωγραφική και διακόσμηση και συνεχίζοντας στη σχολή υποκριτικής  Πέλου Κατσέλη. Το 1964 ο Γιάννης Δαλιανίδης μάς την συστήνει με την ταινία «Κάτι να καίει» και ξεχωρίζει αμέσως με την αριστοκρατική της ομορφιά.

Το πρώτο της εξώφυλλο στο γνωστό περιοδικό της εποχής «Πρώτο» τής ανοίγει τον δρόμο για το γερμανικό κινηματογράφο και την ταινία «Το αίμα των Βελσουγκεν» (Wälsungenblut) του Ρολφ Τίλε (Rolf Thiele) και το 15ο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η Έλενα Ναθαναήλ πρωταγωνίστησε σε γνωστές ταινίες όπως «Ντάμα Σπαθί», «Επιχείρησις Απόλλων» και «Ραντεβού με μία άγνωστη» για την ερμηνεία της στην οποία τιμήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η συνύπαρξή της με τον Λάκη Κομνηνό στην ταινία του 1971 «Εκείνο το καλοκαίρι» του Βασίλη Γεωργιάδη, που ήταν μια ελληνική εκδοχή του «Love Story» και ταυτίστηκε με τη μουσική του Γιάννη Σπανού, έμεινε στην ιστορία του ελληνικού σινεμά.

Διακριτική πάντα η «Belle Helene», τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην Εύβοια, στο κτήμα της, μαζί με τον σύντροφο της, παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο και απολάμβανε την ενασχόλησή της με την παραγωγή κρασιού. Η ηθοποιός και δημοσιογράφος Ίνκα Τσαγκάρη είναι η κόρη της. Στις 4 Μαρτίου του 2008 η Έλενα Ναθαναήλ έφυγε από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.


Back to top