Σαν Σήμερα: Φεύγει από τη ζωή ο Λουτσιάνο Παβαρόττι

Σαν Σήμερα: Φεύγει από τη ζωή ο Λουτσιάνο Παβαρόττι

Σαν Σήμερα: Φεύγει από τη ζωή ο Λουτσιάνο Παβαρόττι 1280 720 Art Podcast

2007, σαν σήμερα

Ο Λουτσιάνο Παβαρόττι (Luciano Pavarotti), ο “βασιλιάς των υψηλών ντο” που κατάφερε να κάνει το ευρύ κοινό να αγαπήσει την όπερα, άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Σεπτεμβρίου, ηττημένος από τον καρκίνο.

Λέγεται πως με τη φράση «Τι ψηλή φωνή! Θα γίνει σίγουρα τενόρος» τον υποδέχτηκε στον κόσμο ο μαιευτήρας στις 12 Οκτωβρίου του 1935 στην Μόντενα της Ιταλίας. Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε σε χορωδία και το 1961 ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του τενόρου στην όπερα του Πουτσίνι “La Boheme“.

Η καριέρα του πολύ γρήγορα εκτοξεύτηκε με εμφανίσεις όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη και με τον ίδιο να βάζει γρήγορα στη συλλογή του 5 βραβεία Grammy! Στα Λουτρά Καρακάλλα της Ρώμης, το 1990, μοιράστηκε μαζί με τον Χοσέ Καρέρας (Jose Carreras) και τον Πλάθιντο Ντομίνγκο (Placido Domingo) την εμπειρία μιας συναυλίας με 800 εκατομμύρια τηλεθεατές (στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ιταλίας), ενώ δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησαν οι μεγάλες ετήσιες συναυλίες με χαρακτήρα φιλανθρωπικό “Pavarotti and Friends”. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του έγινε τον Φεβρουάριο του 2006 στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Λουτσιάνο Παβαρόττι είχε κατακτήσει το 1996 την 28η θέση στη λίστα με τους πιο υψηλά αμειβόμενους καλλιτέχνες, με τα ετήσια έσοδα του στα 25 εκατομμύρια δολάρια και προσωπική περιουσία να υπολογίζεται περίπου στο δεκαπλάσιο.

Τα είχα όλα στην ζωή μου, πραγματικά όλα, αλλά ακόμη κι αν τα έχανα όλα, με τον Θεό είμαστε πάτσι

είναι η φράση με την οποία ο ίδιος «ζωγράφισε» την πορεία του…

Back to top