Σαν Σήμερα: Φεύγει από τη ζωή ο Marlon Brando

Σαν Σήμερα: Φεύγει από τη ζωή ο Marlon Brando

Σαν Σήμερα: Φεύγει από τη ζωή ο Marlon Brando 1280 720 Art Podcast

2004 σαν σήμερα…

Έσβησε για πάντα το αστέρι του Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando), ενός από τους κορυφαίους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου και του θεάτρου, με ταλέντο τεράστιο και πολυκύμαντη ζωή – ένας μύθος πλέχτηκε γύρω από αυτή την προσωπικότητα.

Κάποιοι τον αγάπησαν ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο «Λεωφορείο ο Πόθος», κάποιους τους κέρδισε ως Τέρι Μαλόε στο «Λιμάνι της Αγωνίας», στο μυαλό όλων έμεινε ως αρχιμαφιόζος Ντον Κορλεόνε στον «Νονό», ενώ η εικόνα του ως «Ατίθασος» είναι αξεπέραστη…

Γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1924 είχε παιδικά χρόνια δύσκολα χωρίς ίχνος φροντίδας από την οικογένειά του, σχημάτισε χαρακτήρα ατίθασο και πολύ γρήγορα εντυπωσίασε τους πάντες με το υποκριτικό του ταλέντο που έμοιαζε να έχει γεννηθεί μαζί του! Το Actors Studio με καθηγητή του τον σκηνοθέτη Ηλία Καζάν τον στιγμάτισε και στην αγάπη του για τη μέθοδο αυτή «πήρε» μαζί του τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο και τον Τζακ Νίκολσον.

Από το 1944 ξεκίνησε την πορεία του στο Broadway, ενώ πολύ γρήγορα τον ανακάλυψε το Hollywood για το οποίο χρόνια μετά ο ίδιος έλεγε:

ο μόνος λόγος που είμαι στο Hollywood είναι ότι δεν έχω το ηθικό ανάστημα να αρνηθώ τα λεφτά.

Οι επιτυχίες έρχονταν η μία μετά τα την άλλη και τα Oscar είναι συνολικά δύο, με το δεύτερο για τον «Νονό» του Κόπολα να μην το έχει παραλάβει, αφού ο ίδιος έστειλε στη θέση του μια ιθαγενή της φυλής των Απάτσι για να το αρνηθεί και με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την εικόνα που το Hollywood είχε δημιουργήσει για τους Ινδιάνους.

Η προσωπική ζωή του Μάρλον Μπράντο θυελλώδης, τρεις γάμοι, πολλές γνωστές ερωτικές σχέσεις και έντεκα παιδιά. Ο γιος του Κρίστιαν καταδικάστηκε το 1990 για τη δολοφονία του εραστή της ετεροθαλούς αδελφής του Τσεγιέν η οποία πέντε χρόνια αργότερα αυτοκτόνησε  – αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια της ζωή του. Άφησε την τελευταία του πνοή την πρώτη Ιουλίου του 2004 στο Los Angeles στα ογδόντα του χρόνια.


Back to top