Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Stevie Wonder

Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Stevie Wonder

Σαν Σήμερα: Γεννιέται ο Stevie Wonder 1280 720 Art Podcast

1950 σαν σήμερα…

Γεννήθηκε ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder) – σύμφωνα με το περιοδικό Billboard όχι απλά ένας από τους εκατό μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, αλλά αυτός που βρίσκουμε στη θέση νούμερο πέντε της συγκεκριμένης λίστας.

Τυφλός από τη γέννηση του, με δύσκολα παιδικά χρόνια, μόλις στα έντεκα του υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο και δύο χρόνια αργότερα σκαρφάλωσε στην κορυφή των Charts. “I Just Called to Say I Love you”, “Master Blaster”, “Superstition”, “Sir Duke” και τόσες ακόμη μεγάλες επιτυχίες που του έχουν χαρίσει 25 Grammy, τα περισσότερα που έχουν ποτέ απονεμηθεί σε άνδρα καλλιτέχνη. Από τη συλλογή του δε λείπει ένα Oscar, πολλές διακρίσεις από το περιοδικό Rolling Stone και για το album του “The Key of Life” έχει πει ο Elton John πως το θεωρεί «το καλύτερο album που έχει φτιαχτεί ποτέ».

Ο Στίβι Γουόντερ είναι διάσημος για το έργο του ως πολιτικός ακτιβιστής και το 2009 ανακηρύχθηκε «Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών». Μέσα από τις νότες του μάχεται τον ρατσισμό. Το 1975 δήλωσε στους The New York Times:

Το γεγονός ότι είμαι τυφλός έπαιξε ρόλο στο ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φαντασία μου για να πάω σε μέρη και για να γράψω στίχους για όσα έχω ακούσει από τους ανθρώπους, καθώς μιλάνε για αυτά. Στη μουσική μπορώ να συνδυάσω όσα λένε οι άνθρωποι με ό,τι υπάρχει μέσα μου.


Back to top